Over Hanneke

Kinderverpleegkundige, babyconsulent en moeder  

Nadat haar eigen kinderen uit de luiers waren begon Hanneke in 2003 als kinderverpleegkundige haar babymassage praktijk.hannekebebi2

Met veel plezier begeleidde ze heel wat jonge ouders met hun baby. Ouders vroegen haar hulp, bijvoorbeeld na een zware bevalling of ziekenhuisopname, bij veel huilen of slecht slapen. Of gewoon, omdat ze zich als pasgeboren ouders nog wat onwennig voelden.

Door breed te kijken, te coachen en tips te geven bood ze datgene wat bij hen paste. Met babymassage als insteek: “babymassage is onthaasten, ontspannen en de lichaamstaal van je baby beter leren kennen. Goed voor een veilige hechting! “

Ze begeleidde ook moeders die tijdelijk met hun baby in de crisisopvang van Blijf Groep Amsterdam wonen. Voor hen maakte ze het Bebiboekje (2012): een leuk en praktisch ondersteunend boekje voor moeders met baby’s waarbij het even niet mee zit. 

Vanwege het succes maakte Hanneke vervolgens het Bebiboek (2014): een lief, leuk en praktisch boek voor álle (aanstaande) moeders en vaders met baby’s! Met als extraatje een babymassage film zodat je nu nog makkelijker zelf met babymassage aan de slag kunt.

Hanneke ontwikkelde de functie van babyconsulent en richtte een landelijk netwerk voor babyconsulenten op. Ze volgde onder andere bijscholing in babymassage, complementaire zorg  en coachingsvaardigheden.