Massage tips

  • Trek je baby na de massage makkelijke kleertjes aan, dat scheelt een hoop gedoe. Rol de kleertjes van te voren in een kruik of leg ze op de verwarming zodat ze voor je baby lekker warm aanvoelen.
    • “Je hebt er alleen 2 warme en liefdevolle handen voor nodig: je baby masseren.”  lees meer
    • Babymassage is rustgevend voor je kleintje.” lees meer
  • Polariteitsmassage

Door je handen op de juiste plek van het lijfje van je baby te leggen breng je de energie weer in evenwicht. Het is een zeer milde vorm van ‘massage’ die je ook goed kunt toepassen als je baby pasgeboren of prematuur geboren is. Je baby wordt er rustiger en ontspannen van en voelt zich weer omhuld en beschermd. Misschien leg je van nature je handen hier al neer?

Zorg dat je ontspannen bent voordat je het toepast, een rustig hoofd geeft rustige handen. Dus haal eerst eens even diep adem of doe een yogaoefening. Zijn je handen warm?

Leg ze dan op je baby op de hier onder aangegeven plaatsen (uit: Babymassage, helende massage voor baby’s en peuters, Julia Woodfield):

polariteitsmassage 1         polariteismassage 2

Hoe reageert je baby? Tip: niet te veel bezig houden met wat er zal veranderen of wat je wil bereiken, je kindje is goed zoals hij of zij is. Laat toe wat er gebeurt . .